zondag 3 maart 2013

Dag 1



Algemene introductie en kennismaking

Yes het gaat het beginnen.. de opleiding Onderwijs ontwikkelaar en ICT. Super leuk om weer in de schoolbanken te zitten op Hogeschool de Kempel. Ook spannend, wat gaat er komen ?!

Als voorbereiding moesten we onszelf voorstellen met behulp van een digitaal middel. Ik had een powerpoint presentatie gemaakt. Leuk om al die verschillende middelen (ppt, preziwebsite) te zien van elkaar. 

Digitale middelen, zoals computer of digibord, zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Niet zo raar als je je realiseert dat 83% van de Nederlandse kinderen van 6 tot 9 jaar al op het internet actief zijn. 


Kinderen willen meer.. en ik ook..
Ik wil ICT effectief inzetten om de schoolorganisatie
en het onderwijs te verbeteren



We hebben kennisgemaakt met de werkomgeving van de opleiding (ELO, portal lucasonderwijs) en mochten aan de slag met diverse nieuwe media. Leren door doen!
Zelf gaan ontdekken... :)


Bewegingsonderwijs >>  speciaal onderwijs
Kinect werkt met jouw Xbox 360 en brengt je een bijzondere vorm van entertainment. De unieke sensor en speciaal ontworpen games van kinect maken bewegingen van je hele lichaam tot deel van het spel. Ik heb hieronder de hoofdrol, jeuhh!




Spelend leren
Sifteo Cubes zijn interactieve blokjes die voorzien zijn van een aantal sensoren en een scherm waardoor ze elkaar en hun bewegingen aanvoelen. Ze communiceren met elkaar én met een computer. 
Ik heb een puzzel gemaakt met de blokjes en muziek (ritme, patronen) gedaan. Geweldig wat je allemaal kunt doen met deze kleine mini computertjes.. én leerzaam!





Wij hebben 'm ook op school voor in de pauze. Kinderen zijn dol enthousiast!!
Het is een spelcomputer voor binnen en buiten. Met de speciale polsbandjes krijg je toegang tot de wereld van de Swinx. Je kunt spelletjes spelen of naar muziek luisteren!




Vervolgens hebben we gewerkt met Inspiration9 om een Mindmap te maken, een soort digitaal woordweb.




Digitaal prikbord > samen met collega's digitaal brainstormen en discussiëren. Je kunt berichten, foto's en filmpjes toevoegen aan het prikbord. Via de mail kun je mensen uitnodigen om deel te nemen aan jouw prikbord.
Ik vind het het mooi en overzichtelijk programma.



Wow wat een inspirerende dag, veel gedaan, veel nieuwe dingen gezien! Super!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten